Skrivpuff 12/3 "Fredagsmys"

Är man hemma och är sjuk så har man alltid lite tid till att skriva.
Mycket nöje!


Väckarklockan ringer okristligt tidigt som vanligt. Högar av grus i ögonen, segar sig upp, in i duschen. Vakna! Känner sig något mer som en mänsklig varelse när kläderna är på och håret uppsatt.
Hunden agerar kombinerad bromskloss och snubbelrep, vill ha mat, vill gå ut och kissa, hellst allt på en gång. Ute är det svinkallt, det blöta håret fryser till is och öronen värker.
Inne igen mannen vaken, ser ut som sju svåra år suckar och låser in sig på toaletten. Dags att väcka barnen. Gör ett tappert försök men hör bara grymtanden. Byter taktik, går till köket och fixar frukost istället. En blick på klockan får svetten att pärlas i pannan. Helvete vad sena vi är.
Alla inställer sig i köket NU! Alla utom hunden, självfallet. Familjen hasar in som zombies och slår sig ned vi frukostbordet. Ät upp snabbt, på med ytterkläderna spring till parkeringen.
Bilen startar....inte. Giv mig styrka! Manliga mannen finner snabbt på råd och plockar fram starthjälpen.
Hopplöst sena och äntligen på väg. Första stoppet, skolan. Puss och kram, ha det så roligt idag....sköt er! Framme vid mannens jobb. Hej då älskling, ikväll äter vi något gott och ser en film. Ensam i bilen, krypkör på den hala vägen och landar lite lagom trött i kontorsstolen bara ungefär en halvtimme sen. Chefen ger sura blickar men säger inget.
Arbetsdagen fortlöper precis som alla andra arbetsdagar. Välkommen till....du talar med...vad kan jag hjälpa till med....nej tyvärr det är inte möjligt.....jo men ni måste ju förstå.....tack....hejdå.
Åtta monotona timmar senare, sitter i bilen igen, skynda till affären precis som ALLA andra invånare i staden. Trängas och knuffas vid kyldisken, rea på fläskfilé men den hinner naturligtvis ta slut. Vad äta då då? Orkar inte tänka. Korv med bröd får duga! Lång kö till kassorna, varm, stressad, sen att hämta på fritids, skynda skynda. Halvvägs ut på parkeringen, båda matkassarna spricker i botten, samtidigt. Men allvarligt! Vad är problemet!
Hämtar på fritids högröd i ansiktet och sur som en ättiksgurka. Ungarna vill inte åka hem. Krånglar och kinkar. Den här dagen kan nog inte bli värre.
Äntligen hemma. Det lyser i fönstren, mannen tog bussen hem. Lämpar av ungar och matkassar med ett fräsande. Stänger sovrumsdörren med en smäll.
Jävla skitdag. Fredag och allt.
Någon knackar på dörren. Kom nu. Det är fredagsmys!
Orkar inte!
Jo, kom nu! Snälla. Okej då...
Levande ljus i hela huset. Korv med bröd, dricka och chips på bordet. Filmen laddad. Familjen i soffan. En stor bamsekram av alla och bekymren är som bortblåsta.
Nu är det fredagsmys!

Kommentarer
Postat av: Anna

Bra, trovärdigt skrivet! Gillar bromskloss och snubbelrep.

2010-03-13 @ 00:40:45
Postat av: Genyvy

Oj oj, inte blir man avundsjuk på den vardagen! Fast myset låter ju just mysigt! Det är tempo i hela texten, fart och fläng, skickligt. Jag tycker inledningen var lite förvirrande (grus i ögonen, segar sig upp) kanske hade det passat bättre med ett jag-perspektiv? Bara en idé.

Väldigt närvarande text, jag kan nästan se människorna där i stressen till bilen ...

2010-03-13 @ 10:08:50
URL: http://genyvy.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0